Szemgyakorlatok

Slightly red eye

A Szem Ellazítása

Az elfoglalt életvitel fáradttá, szárazzá, gyulladttá teheti a szemet, sőt, kevésbé ellenállóvá a fertőzésekkel szemben. Néhány  egyszerű módszerrel azonban nemcsak pihentheti szemeit, hanem fenntarthatja azok egészségét is.

  • Ha rendszeresen vezet, legalább kétóránként tartson szünetet a fáradás elkerülése végett. Emellett használjon Optrex ActiMist™ 2in 1 Szemspray a szem nyugtatására és revitalizációjára.
  • Időnként álljon fel a számítógép mellől, vagy legalább minden öt percben egyszer a szemeivel fókuszáljon egy távoli pontra. Ügyeljen a rendszeres pislogásra, ugyanis koncentráció közben csökken a  pislogás, ami a szem száradásához vezethet.
  • Kérje arra a munkáltatóját, hogy helyezzen védőfóliát a számítógép képernyőjére a káros sugárzás megelőzése érdekében.
  • Néhány másodpercre csukja be szemeit a szemszárazság megelőzésére.
  • Ha a munkahelye légkondícionált vagy központi fűtéssel van ellátva, ügyeljen a szellőzésre. Igyon sok folyadékot, és ha nem tud ablakot nyitni, helyezzen el egy lavor vizet a közelben.
  • Tartson magánál a szem hidratáltságát javító Optrex ActiMist™ Szemspray-t, és használja azt rendszeresen.

Lazítás

Némi mozgás segíti a testünket ellazítani egy stresszes nap után. Bármilyen furcsán is hangzik, pár szemgyakorlat a szemet is segítheti ellazítani.

Kezdésnek üljön kényelmesen. A fejét tartsa egyenesen, vállait ellazítva.

Nézzen fel a homloka közepe felé, aztán pedig le az orra hegyére. Ezt ismételje meg lassan négyszer.

Nézzen olyan messzire balra, amilyen messze csak tud, aztán pedig jobbra. Ismételje meg.

Tartsa egyenesen a fejét, a vállait lazán. Irányítsa tekintetét a szem bal felső sarkába, aztán lassan vigye át a tekintetét a jobb alsó sarokba. Mozgassa át a szemét a jobb felső sarokból a bal alsó sarokba. Ismételje meg.

Először fókuszáljon a szem bal felső sarkába, lassan vigye le a tekintetét a bal alsó sarokba, majd tovább a jobb alsó, és végül a jobb felső sarok felé. Ismételje meg ezt visszafelé haladva.

Végül levezetésnek szorítsa össze a szemeit és pislogjon néhányat. Lazítson azzal, hogy tenyerével lefedi szemei teljes területét, és lassan lélegezzen.

SHARE: